1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

SOLVED Help with V4L2 Grabber

Discussion in 'Software Support' started by wou5er, 2 May 2019.

  1. wou5er

    wou5er Member

    Messages:
    30
    Hardware:
    RPi1/Zero, RPi3, 32/64bit, +Arduino, +PhilipsHue
    Capture6.PNG

    So i mounted everything on the back of my TV LGOLED55B8PLB but 1 not al my leds light up as it should as it worked before i mounted it...
    Also i get an error in Hypercon
     
    Last edited: 4 May 2019
  2. TPmodding

    TPmodding Administrator Staff Member Administrator

    Messages:
    1,324
    Hardware:
    RPi1/Zero, RPi2, RPi3, +Arduino, +nodeMCU/ESP8266
    unable to connect, so hyperion doesnt run...
     
  3. wou5er

    wou5er Member

    Messages:
    30
    Hardware:
    RPi1/Zero, RPi3, 32/64bit, +Arduino, +PhilipsHue
    Capture7.PNG

    Rebooted now it runs.. but my leds only light up 1/4 from starting point... i tested it before i mounted on my tv... but also removed the double sided tape that came with it and used my own foam.. could the data lines be damaged while piling the 3m adhese of?

    Also i experience loosing ssh connection after mounted on tv... i already put my raspberry, led psu, and hdmi splitter power on a different socket other than the tv and other Media devices.. That helped a bit but i don't think it did the job as of i already mentioned 1/4 of the strip lights up and the don't respond to the pi.. i use WS2801 leds directly on a pi.

    get this error weird. stuf is going on
     
    Last edited: 4 May 2019
  4. wou5er

    wou5er Member

    Messages:
    30
    Hardware:
    RPi1/Zero, RPi3, 32/64bit, +Arduino, +PhilipsHue
    So I got my leds working accept there are flickering is this because there isn't a Resistor on D1? cause i accedently broke it so need to orde a new one... but would it also bee need for the C1 ?
     
  5. Arakon

    Arakon Member

    Messages:
    151
    Hardware:
    RPi1/Zero, RPi3, +Arduino
    What do you mean with D1 and C1?
     
  6. wou5er

    wou5er Member

    Messages:
    30
    Hardware:
    RPi1/Zero, RPi3, 32/64bit, +Arduino, +PhilipsHue
    Data and clock wire
     
  7. Arakon

    Arakon Member

    Messages:
    151
    Hardware:
    RPi1/Zero, RPi3, +Arduino
    Ah.. you didn't specify your LED type. You may need the resistor or even a level shifter.
     
  8. wou5er

    wou5er Member

    Messages:
    30
    Hardware:
    RPi1/Zero, RPi3, 32/64bit, +Arduino, +PhilipsHue
    I use ws2801 leds

    I need 470ohm on Data input but do i need also one on clock output?

    Or better question wicht resistor or transistor do this setup need on wich lines?
    Found different setups on the internet... so it's a bit confusing.
     
    Last edited: 5 May 2019