1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

RPi + Other Software Hyperion not starting

Discussion in 'Software Support' started by David Müller, 24 June 2018.

  1. David Müller

    David Müller New Member

    Messages:
    1
    Hardware:
    RPi1/Zero, RPi2, RPi3
    Hello everyone,

    i have a problem with my setup and i cannot find the mistake. maybe you guys can help me.

    first off my setup:

    1. rpi 3 b + raspbian stretch
    2. ws2812b led (3 pwm)
    3. level shifter
    4. hdmi -> av -> usb grabber

    My wiring:
    https://learn.adafruit.com/neopixels-on-raspberry-pi/wiring#level-converter-chip-wiring

    Now to my problem: The LEDs wont start. what did i do:

    1. blacklisted audio
    2. edited config.txt
    3. installed rpi_ws281x (git clone https://github.com/jgarff/rpi_ws281x)
    4. installed scons
    5. tested the leds (sudo PYTHONPATH=".:build/lib.linux-armv7l-2.7" python examples/strandtest.py)
    5a. It works fine, the LEDs respond and show the test patterns. I tried this with and without the level shifter.
    6. Tested the usb grabber. Shows video on rpi via mplayer.

    For the first 5 Steps i used this guide (in german): https://tutorials-raspberrypi.de/raspberry-pi-ws2812-ws2811b-rgb-led-streifen-steuern/

    Now i installed hyperion:

    1. Installed hyperion via hypercon
    2. adjusted the json file
    3. start the service

    Well and here comes the problem: The service starts, the grabber starts, but the LEDs wont start. (tested both with level shifter and without). When i stop the service (via hypercon), the LEDs flash white one time.

    Here is my log:

    here is my json:


    EDIT:
    Here is what the log says when i try to change the LED Color via hypercon:


    I hope someone can tell why its not working.
     
    Last edited: 24 June 2018
  2. Akriss

    Akriss Active Member

    Messages:
    299
    Hardware:
    RPi1/Zero, RPi2, RPi3, 32/64bit, +Arduino, +nodeMCU/ESP8266