1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

HyperCon Hyperion starts but no Illumination

Discussion in 'Software Support' started by pseudoseed, 7 May 2019.

  1. pseudoseed

    pseudoseed New Member

    Messages:
    6
    Hardware:
    RPi1/Zero
    I've got everything configured on a raspberrypi zero w and using WS2812B. I've got it connected to GPIO 18 and am using an external power source. Lights work fine when testing through python scripts, however, I can't seem to get them to work with Hyperion. Here's my config: (I've also tested with dmanum at 10.)
    [​IMG]

    [​IMG]

    I've been at this for quite some time, so hopefully some more eyes on my setup may help. I am able to take a screenshot of the grabber in hypercon, so the grabber is working well.
     
    Last edited: 8 May 2019
  2. TPmodding

    TPmodding Administrator Staff Member Administrator

    Messages:
    1,324
    Hardware:
    RPi1/Zero, RPi2, RPi3, +Arduino, +nodeMCU/ESP8266
    try it with

    "device" :
    {
    "name" : "MyHyperionConfig",
    "type" : "ws2812spi",
    "gpio" : 19,
    "colorOrder" : "grb",
    "dmanum" : 5,
    "leds" : 107
    },
     
  3. pseudoseed

    pseudoseed New Member

    Messages:
    6
    Hardware:
    RPi1/Zero
    I'm not currently using SPI interface, I've got it setup on pin 12 for GPIO 18. Should I use GPIO 19 instead then?
     
  4. TPmodding

    TPmodding Administrator Staff Member Administrator

    Messages:
    1,324
    Hardware:
    RPi1/Zero, RPi2, RPi3, +Arduino, +nodeMCU/ESP8266
    use it with spi
     
  5. pseudoseed

    pseudoseed New Member

    Messages:
    6
    Hardware:
    RPi1/Zero
    Soldered LED data line to GPIO 19 (pin 35) and had no luck with that config. Any other suggestions? I get no errors when starting Hyperion, just no lighting. :/
     
  6. pseudoseed

    pseudoseed New Member

    Messages:
    6
    Hardware:
    RPi1/Zero
    Bump ^ haven’t had any luck with LED illumination. Works fine with fastLED and a Bluetooth controller from China.
     
  7. pseudoseed

    pseudoseed New Member

    Messages:
    6
    Hardware:
    RPi1/Zero
    Based on my testing, this is not compatible with raspberry pi zero w and ws2812b leds.
     
  8. Arakon

    Arakon Member

    Messages:
    151
    Hardware:
    RPi1/Zero, RPi3, +Arduino
    I use a Pi Zero with ws2812b, with an arduino nano over USB. That works flawlessly.
    I had no luck on the direct connection either, if I recall right.
     
  9. pseudoseed

    pseudoseed New Member

    Messages:
    6
    Hardware:
    RPi1/Zero
    Oh that’s an interesting idea. How are you using the raspberry pi and arduino? Is the pi interfacing with the arduino and the arduino controlling the LED?
     
  10. Arakon

    Arakon Member

    Messages:
    151
    Hardware:
    RPi1/Zero, RPi3, +Arduino
    Yep. "adalight" in hyperion and "fastLED" on the arduino.