1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

RPi + LibreELEC no grabber image

Discussion in 'Software Support' started by Rob Neeson, 27 December 2018.

  1. Akriss

    Akriss Active Member

    Messages:
    462
    Hardware:
    RPi1/Zero, RPi2, RPi3, 32/64bit, +Arduino, +nodeMCU/ESP8266
    That just a stop script sending all possible types of stop commands .

    Try to add a delay to the config:
    Code:
    "delayAfterConnect"  : 10,
    I cant help any further until you are able to reliably start Hyperion with stable start up effect and able to reliably connect and control with the app.

    You are jumping from step two, straight to step eleven.
     
    • Thank you Thank you x 1
  2. Rob Neeson

    Rob Neeson Member

    Messages:
    37
    Hardware:
    RPi3, +Arduino

    ill go out & get a resistor tomorrow & wire it in & will get back to you .

    Thanks again & sorry I'm just impatient & Want it working , it all looked so easy in the videos .
     
  3. Rob Neeson

    Rob Neeson Member

    Messages:
    37
    Hardware:
    RPi3, +Arduino
    Resistor is in , no flickering now .
    I have full control from my mobile & full control from program But still no ambilight.

    Just read this

    Hyperion supports the v412 Grabber which is the most common used for grabbing Ambilight signals.

    Hardware

    You need a grabber with a special chipset and known working grabbers are:

    Mumbi video grabber
    Dazzle DVR
    Fushicai UTV007

    Nonworking grabbers are:
    Logilink


    I have the logilink , just my luck


    Just ordered this so hopefully it works

    https://www.amazon.es/gp/product/B07149Y9T2/ref=ox_sc_act_title_1?smid=AJO4IJH7I39XI&psc=1
     
    Last edited: 4 January 2019
  4. Rob Neeson

    Rob Neeson Member

    Messages:
    37
    Hardware:
    RPi3, +Arduino
    OK . got the new grabber & still cant get a screenshot it still locks up the program ?

    Now the hdmi2av has decided to brake so i will have to order another 1 now


    FFS

    Do you think that an unstable signal would cause the grabber to lock the software ?
     
    Last edited: 8 January 2019
  5. Rob Neeson

    Rob Neeson Member

    Messages:
    37
    Hardware:
    RPi3, +Arduino

    YEA I have it working

    sort off.

    forgot that i have an rca out from my cable box which seems to work perfectly direct to the grabber.
    Have checked & both grabbers work fine, so it seems the kink in the system seemed to be the HDMI2AV converter ( which was working but now not ) & i am waiting for a new one which should come tomorrow .
    One thing i have noticed is that it does not like swapping from a pal Source to an ntsc ( which does not work ) is there anyway to have both working ?
     
  6. Rob Neeson

    Rob Neeson Member

    Messages:
    37
    Hardware:
    RPi3, +Arduino
    Ive got it all working .

    Many Thanks to @Akriss

    Just had loads of dodgy components But all is working good now .

    Next step

    How can i get it to work with HDR & 3d bluray ?

    any ideas ?​
     
    • Like Like x 1