USB 3.0 HDMI Video Capture 4KVC00 Not Working

  • Asik

    Changed the title of the thread from “USB 3.0 HDMI Capture” to “USB 3.0 HDMI Video Capture 4KVC00 Not Working”.
  • I ended up trying it out myself and while I was able to technically get it working, the results were sub-par to say the least: I was getting signal to my TV and lights, but the LEDs had a three second update lag, even after setting the USB capture resolution all the way down to 512 x 288 and size decimation to 20 ?


    CEC also didn't work at all, but I wasn't really expecting that claim to be true for a ~$40 capture card. I'm returning it and trying the HDMI splitter-single output capture card route instead. Found this (apparently) CEC splitter online if you're interested in trying it out: https://www.amazon.com/gp/prod…tle_o02_s00?ie=UTF8&psc=1


    I'll post the results when I get it!


    update: that splitter worked! CEC is working like a charm ?

  • I saw that you have trouble with this device and I want to test by myself if it's working.


    First, I test on my Windows Notebook but the capture is not working ( maybe power problem ).


    Then i test on my Mac and I got a picture. Finally I test on my raspberry pi and I got the same message than you.


    After plugged a 3A adapter to the Pi, everything is working as expected.



    My source is an Amazon fire stick 4K.


    Screenshot when I made a lsusb


    and a dmesg when I plug the device


    Good news : No video pattern

    Bad news : Not CEC ( but i use the soldering method to have it )

  • AmbiMod

    Can you share the Output from

    Code
    usb-devices
    v4l2-ctl --all
    v4l2-ctl --list-formats-ext

    Best in spoiler and not as screenshot.


    ------------------------------------------------------------------------------------------


    The card needs 5V 600mA, that shouldn't be a problem with the RPI USB 3.0, USB 2.0 only delivers up to 500mA.

    Do you use USB 3.0?


    For v4l2-ctl --list-formats-ext USB 3.0 makes sense so that we can see all the results.


    You also write

    Quote from AmbiMod

    CEC works without modification, HDR to SDR tone mapping and HDCP 2.2


    But some issue with frequency change

    If you use Adapt frequency from video for example

    What do you do when the problem occurs?

    Except to avoid the problem.


    regards pclin

    Dreambox ONE / TWO
    Amlogic S922X - 53.000 DMIPS - 2 GB RAM - 16 GB Flash - Twin-DVB-S2X Tuner - HDR10 - HLG
    -
    AudioDSP: miniDSP 2x4HD - Lautsprecher ELAC
    LG 65' SUHD
    -
    hyperion (classic) & Plugin HyperionControl | hyperion-ng alpha.10 (dreamOS)
    Hyperion-ng (Debian Buster)
    -
    6 x Wemos D1 mini - WLED - SK6812 RGBW-NW 60 LEDs/m
    5-Port HDMI Switch - FeinTech VSP01201 - Grabber Macrosilicon


    snoozer_likelinux_manvtkns.gif


    Ambilight for ever

Participate now!

Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!