Led Apagados

  • Buenas!


    Desde hace unos dias estaba sufriendo problemas con mi sistema de ambilight, era como si perdiera la señal de video. En la tv se quedaba la imagen en negro unos segundos, y los leds mostraban los colores arcoiris.


    Vi que se habia lanzado una nueva version de Hyperion hace un mes, y hoy he decidido actualizar, tras flashear la SD dos veces me encuentro con que los leds no se encienden.


    Uso Hyperbian y una RPI0 W, les adjunto el log como fichero porque el foro no me deja subir todo.


    EDIT: Añado tambien que en el cuadro de mandos no me deja activar el Dispositivo Led si lo activo se vuelve a desactivar



    EDIT2: Acabo de comprobar que con la version 2.0.0-alpha.9, no ocurre este problema, ¿alguien sabe el porque?

    Muchas gracias

  • Go to Best Answer
  • Lord-Grey

    Approved the thread.
  • alex5sanchez Sorry, that I answer in english...

    2021-08-19T11:06:13.620Z [hyperiond LEDDEVICE] (ERROR) Device disabled, device 'ws281x' signals error: 'Failed to open. Error message: mmap() failed'

    You need to run hyperion as root for this LED device.
    Look in the forum for "mmap() failed" for details....

  • Sorry, that I answer in english...

    2021-08-19T11:06:13.620Z [hyperiond LEDDEVICE] (ERROR) Device disabled, device 'ws281x' signals error: 'Failed to open. Error message: mmap() failed'

    You need to run hyperion as root for this LED device.
    Look in the forum for "mmap() failed" for details....

    Thanks Lord-Grey, but at the moment i still running 2.0.0-alpha.9.


    Thanks for helping !!

  • Hi Lord-Grey,


    Finaly I update the Hyperion to alpha 10. But it can find the command to execute the Led stip on root user.


    EDIT: If i run this comand

    Code
    sudo systemctl disable --now hyperiond@pi


    CLI says me:


    Code
    Failed to enable unit: Unit file hyperiond@root.service does not exist.


    And if I run:

    Code
    sudo service hyperiond stop


    CLI Says:

    Code
    Failed to stop hyperiond.service: Unit hyperiond.service not loaded.
    • Best Answer

    Hi Lord-Grey,


    Finaly I can execute the daemon as root with these two comands, and now the problem is solved


    Code
    pi@HyperBian:~ $ sudo systemctl disable --now hyperion@pi
    
    pi@HyperBian:~ $ sudo systemctl enable --now hyperion@root

    But, when the HDMI Splitter not reciving signal, the led its on, becase in the LIVE VIDEO feature its seen the raspberry pi logo. Sorry for the bad quality screenshot


Participate now!

Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!