Beiträge von thommy86

    Wat je in de playstore hebt gevonden is waarschijnlijk remote app om een hyperion setup te bedienen.


    Als ik het goed begrijp, wil je dmv een usb, je led board koppelen aan je android box? Dit gaat niet werken omdat je een hyperion service moet draaien. Dus om jouw setup werkend te krijgen zijn er een aantal componenten nodig. Om te beginnen een raspberry pi.


    Probeer eerst eens de wiki door te lezen zodat je begrijpt wat en waarom je dingen nodig hebt.


    Good luck!

    Zou je iets beter je situatie kunnen omschrijven, want het is voor mij nu niet duidelijk wat je wilt weten. Wat voor een setup heb je? Welke software gebruik je? Heb je de wiki al doorgelezen?

    For me it's the other way around. Using a stk1160 and tried several HDMI2AV. What's the reason you bought an utv007? Just broke my grabber during a new project and want to buy a new one.

    Your HDMI2AV is sending this signal. I have tried several different chipsets but can't really say which one will do this and which one won't. My brother ordered the same device as I have at the moment. But I don't have these colours and he does.

    Daar was ik dus al bang voor. Las inderdaad ook dat 0.5A standaard is voor USB. Maar vroeg me af of zo'n connector niet veel meer aan moet kunnen. De connectors die standaard bij de leds zitten, lijken me namelijk niet veel degelijker dan een USB connector.


    Op dit moment gebruik ik een 3 aderige kabel met de standaard connectors. Nu ga ik zo over naar 4 pins dus wil een mooie oplossing zoeken.

    Aangezien ik mijn gehele setup in een NES wil bouwen, ben ik aan het nadenken wat de mooiste manier is om alles aan te sluiten. Nu heb ik nog wat USB-B connectors liggen. Zou een USB kabel voldoende kunnen doorgeven aan de leds? Voor de duidelijkheid, Ik zal aan de leds een usb connector maken (normale of ook een B) en in de NES komt dan de USB-B connector.

    Is it possible to provide a SK6812rgbw example video? I wanted to exchange my ws2812b for some new apa102.. But now with this development I'm not sure anymore.


    @thommy86 Installatie via onze scripts is nu ook mogelijk op Rasplex wat eerder niet goed kon of niet officieel ondersteund was maar door een 3rd party plugin :)


    Installatie was gebeurde toch op dezelfde manier als bij openelec? Op dit moment wordt bij Rasplex al hyperion voor geïnstalleerd, gaat een manuele installatie dan geen conflict geven?

    Ik zie bij de announcements dat Rasplex nu ook supported is. Maar wat wordt er bedoelt met de onderstaande tekst? Dat Hyperion manueel geïnstalleerd moet worden ipv de ingebouwde versie te gebruiken? Ik heb namelijk aan Kwiboo (Rasplex ontwikkelaar) gevraagd of hij het script van Hwulex wilde toevoegen en toen gaf hij aan dat een manuele installatie juist niet stabiel zou zijn.


    Eigenlijk dacht ik dat Rasplex al supported was. Draait hier in ieder geval prima.


    Also: RasPlex is supported now too. Please disable the RasPlex Hyperion Addon!

    Bedankt heren! Dat overzicht had ik natuurlijk ook gezien, alleen zegt me dat verder weinig. Hij geeft daar wel aan dat ws2812 vaak problemen hebben. Dit helaas zonder toelichting. Maar wat duidelijk is, is dat ik voor de apa102 moet gaan. Is er nog een verschil met apa102c?


    APA102 is op dit moment de beste optie voor upgrades of nieuwe setups, je hebt hier namelijk veel variatie in van 30 tot 144 leds p/m en ze zijn erg snel (voldoende voor > 100 FPS)
    Draai zelf nu een 600 led setup met 144 leds p/m alleen de meerwaarde tov 60 leds p/m is heel klein en vereiste stroom voorziening is pittig (~250W).


    Hallo iedereen,


    Mooi om een centrale plek te hebben omtrent Hyperion. Toevallig ben ik op dit moment rond aan het kijken voor een upgrade. Omdat ik een (nieuwe) mooie case wil maken voor het hele pakket, ben ik van plan om alles in een NES te bouwen. Daar gaat mijn huidige voeding niet in passen, dus komt er een externe voeding voor in de plaats. Ook merk ik dat de STK1160 totaal niet stabiel is. Ik heb ook nog een Dazzle DVC90 liggen, maar deze krijg ik niet werkend. Dit wordt vervangen voor een UTV007.


    Aangezien er genoeg wijzigingen zijn, zit ik er aan te denken om de leds ook te vervangen. Nu heb ik de WS2812b 60/m, arduino en rpi2. Je geeft aan dat de APA102 op dit moment de beste optie is. Zou je dat kunnen toelichten? Ik neem aan dat deze wel direct op de rpi aangesloten kan worden (komt ook een pi3). Wat zijn de voordelen tegenover de WS2812b?