1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

RPi + Other Software 1080p videos lags

Discussion in 'Software Support' started by ivanov-dka, 8 July 2017.

  1. ivanov-dka

    ivanov-dka New Member

    Messages:
    3
    Hardware:
    RPi3
    Hi guys!

    My problem is really similar to https://hyperion-project.org/threads/rpi3-stuck.78/ post, but I don't see any voltage warning icons on the screen. As adviced in mentioned thread I tried to change power supply and microusb cable for my pi. I'm sure that leds have got enought power from it's own supply.

    So when I play 1080p videos the picture blinks and flickers from time to time. It looks like pi perfomance is not enough to capture and analyze the picture properly. I've already tried to enlarge internal frame grabber interval and turn off smoothing in HyperCon config and it helped, but ambilight affect terribly suffers.

    I'm using:
    5V 20A led power supply
    ws2801 led stripe (total 113 leds)

    RPi3 + Kodi over RetroPie.
    config:


    Any ideas? Please help
     
  2. TPmodding

    TPmodding Administrator Staff Member Administrator

    Messages:
    712
    Hardware:
    RPi1/Zero, RPi2, RPi3, +Arduino
    do you tested other movies? or maybe a 720p?
     
  3. ivanov-dka

    ivanov-dka New Member

    Messages:
    3
    Hardware:
    RPi3
    720p are ok. problems appear on watching any 1080p videos
     
  4. TPmodding

    TPmodding Administrator Staff Member Administrator

    Messages:
    712
    Hardware:
    RPi1/Zero, RPi2, RPi3, +Arduino
    did you tested with an kodi-only system? like libreelec
     
  5. ivanov-dka

    ivanov-dka New Member

    Messages:
    3
    Hardware:
    RPi3
    I've just tried libreelec and it has the same problem