1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

APA102 start flickering after some weeks

Discussion in 'Hardware Support' started by nicedevil007, 12 November 2019.

  1. nicedevil007

    nicedevil007 New Member

    Messages:
    9
    Hardware:
    RPi3, +nodeMCU/ESP8266
    Hey guys,

    I have a little problem with my Hyperion Setup.
    I made this setup 2 times and it did run very well for the first 5-6 weeks. On both systems I got the same issue now.
    The LEDs starts to flicker in some weird ways. On the first setup they start to flicker on 5 LEDs in some random spaces and on the 2nd setup the whole stripe begins to flicker randomly.

    If I pull out the 2 datacables for Di and Ci the flickering stops immediatly and the LEDs stays at the last shown color.

    I tested the powersupply to be pluged in different outlets, nothing changed. I resoldered every soldering point, nothing changed. I reinstalled hyperion, nothing changed. What else can I do?

    Could it be, that there must be a resistor between any cable or any other electric component?

    Thank you all in advance.

    Hardware that is used:
    Raspberry Pi 4
    Libreelec => Flickering Kodi and HDMI to USB Grabber as well
    APA102 LEDs (60/m)

    SRY for my english :(
     
  2. harun

    harun Hyperion-Fool

    Messages:
    239
    Hardware:
    RPi3
    Wirh rpi4 is problem with flickering.

    try another supply for the pi

    if not maybe led power supply

    otherwise level shifter