1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Hyperion on OpenElec (ws2801): Pi freezes

Discussion in 'Bug Reports' started by Baat, 9 January 2017.

  1. Baat

    Baat New Member

    Messages:
    3
    Hardware:
    RPi2
    Hello,

    Does anyone else has the problem that my whole Pi running on Openelec freezes after x(1 minute, 1 hour, 1 day,...) amount of time?

    The problem is related to Hyperion somehow, because i've been running my pi for the last two months without hyperion (uninstalled) and it never even happend once, and now i've got Hyperion back online et voila... it happend again.

    Only a power cut is possible to get the Pi booted again...

    I'm hoping you guys can help me out, because it is driving my wife nuts... and then i have to shut them off again...


    I love the work all of you have been doing, this is a super project!!!


    Already have a second hyperion running on the moodlight of my aquarium, and by summer i'll have one running on the edge lights of my patio.... love the mood blob effects! :)
     
  2. TPmodding

    TPmodding Administrator Staff Member Administrator

    Messages:
    455
    Hardware:
    RPi1/Zero, RPi2, RPi3, +Arduino
    how should we help without any hardware info, software info, setup, what you use, questions questions questions...
     
  3. Baat

    Baat New Member

    Messages:
    3
    Hardware:
    RPi2
    It's just a basic setup with a Raspberry Pi 2, installed the image of OpenElec 7.0.0 and i used the latest Hypercon. There are about 160 leds connected and i am using a seperate power supply with ample Amps on board.

    Everything is running smoothly, grabber, response time, effects,... just until at some point when i'm playing video and all of a sudden the sound stops and about 1 sec later the image freezes and the system is stuck. It's not that i'm playing huge .mkv files, so i don't think it will be the CPU load but i'll leave this for the experts...

    Thanks for thinking with me!
     
  4. TPmodding

    TPmodding Administrator Staff Member Administrator

    Messages:
    455
    Hardware:
    RPi1/Zero, RPi2, RPi3, +Arduino
    how is your pi connected? are ground from your led and pi connected?
     
  5. Baat

    Baat New Member

    Messages:
    3
    Hardware:
    RPi2
    Yes, my Pi is grounded at the power connection on the led strip.


    i was thinking to try how it runs with the grabber disabled in the config file...