1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

BUG [hyperiond DISPMANXGRABBER] <ERROR> Snapshot failed: -1

Discussion in 'Bug Reports' started by moe, 25 March 2020.

  1. moe

    moe New Member

    Messages:
    10
    Hardware:
    RPi1/Zero, 32/64bit, +Arduino
    Hello all

    I have a working Hperion NG setup and I am using a USB camera device as an input however, I keep getting the following error many times every second: [hyperiond DISPMANXGRABBER] <ERROR> Snapshot failed: -1

    I have tried to remove the following parameters from my config but the issue remains:

    "framegrabber": {
    "cropBottom": 0,
    "cropLeft": 0,
    "cropRight": 0,
    "cropTop": 0,
    "device": "/dev/fb0",
    "frequency_Hz": 10,
    "height": 10,
    "pixelDecimation": 8,
    "type": "auto",
    "width": 10

    Please assist. Thank you in advance!
     
  2. TPmodding

    TPmodding Administrator Staff Member Administrator

    Messages:
    1,470
    Hardware:
    RPi1/Zero, RPi2, RPi3, +Arduino, +nodeMCU/ESP8266
    if you use hyperion ng you can deactivate the grabbers you dont need/use in the webinterface
     
  3. moe

    moe New Member

    Messages:
    10
    Hardware:
    RPi1/Zero, 32/64bit, +Arduino
    Thank you for the response. How do I disable the grabbers from the config file? I have attempted to remove the "framegrabber" section and the issue still remains
     
  4. TPmodding

    TPmodding Administrator Staff Member Administrator

    Messages:
    1,470
    Hardware:
    RPi1/Zero, RPi2, RPi3, +Arduino, +nodeMCU/ESP8266
    why dont you use the webinterface and then just save it?
     
  5. moe

    moe New Member

    Messages:
    10
    Hardware:
    RPi1/Zero, 32/64bit, +Arduino
    I used the web interface. I unticked platform capture and saved the config. The error is still displayed continuously