1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Kan niet meer dan 255 leds aansturen..

Discussion in 'Dutch Talk' started by Frank, 22 January 2017.

  1. Frank

    Frank New Member

    Messages:
    18
    Hardware:
    RPi3, 32/64bit, +Arduino
    Hoi luitjes ,

    Ik ben nieuw op het forum en met het gebruik van hyperion en loop nu tegen een probleem aan waar ik het antwoord niet van kan vinden.
    Vandaar dat ik hier een verzoek om hulp vraag.

    Het volgende is bij mij het probleem, ik heb een 100"beamerscherm gemaakt met 408 leds W2812b deze stuur ik aan met een Arduino gekoppeld aan RPI3 met HYPERION software .
    Alle 408 leds functioneren als ik een sketch upload naar de Arduino het maakt niet uit wat ik gebruik effecten kleuren etc . dit werkt allemaal naar behoren .

    Echter HYPERION kan niet overweg met het signaal ...
    Als ik de sketch aanpas naar 255 leds werkt HYPERION wel en heb ik helaas een gedeeltelijk werkende ambilight ..
    Het maakt verder niet uit of ik in HYPERION 408 of 255 in de config zet.
    Ik kom niet voorbij de 255 werkende leds in combinatie met Hyperion/Arduino ..
    Al dagen in de weer om uit te zoeken waar het aan ligt zonder resultaat ..

    Grt Frank
     
  2. Frank

    Frank New Member

    Messages:
    18
    Hardware:
    RPi3, 32/64bit, +Arduino
    Hyperion log
    Hyperion config
    Arduino sketch (werken beiden) verander extensie (.txt) naar (.rar) op ze uit te pakken ..
     

    Attached Files:

    Last edited: 22 January 2017
  3. Frank

    Frank New Member

    Messages:
    18
    Hardware:
    RPi3, 32/64bit, +Arduino
    Iemand een idee?
     
  4. thommy86

    thommy86 Member

    Messages:
    36
    Hardware:
    RPi1/Zero, RPi2, RPi3, +Arduino, +PhilipsHue
  5. Frank

    Frank New Member

    Messages:
    18
    Hardware:
    RPi3, 32/64bit, +Arduino
    Bedankt voor de link ..had deze sketch ook al gekregen van penfold42 (engels forum software) daar heb ik deze thread ook neer gezet .
    Helaas heeft dit voor mijn probleem niet geholpen ..
     
  6. Frank

    Frank New Member

    Messages:
    18
    Hardware:
    RPi3, 32/64bit, +Arduino
    Alle leds werken ! maar het volgende probleem heb ik nu ..
    rechts en boven reageren op het "video signaal" ambilight functioneert ..
    links en onder ook maar blijkt een kopie te zijn van rechts en boven ???, heb nu dus last van een diagonaal mirror effect ..

    Als ik bijv. effect snake aanzet heb ik niet 1 snake maar 2 ?? onder en boven ..
    heb de digi in niet doorgelust op het eind ofzo ..