1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

RPi + LibreELEC Rpi3 + Arduino + libreELEC >> vendor preset: disabled

Discussion in 'Software Support' started by luckyjacks, 17 February 2021.

  1. luckyjacks

    luckyjacks Member

    Messages:
    33
    Hardware:
    RPi3, +Arduino
    Hi,
    I am new to Hyperion and all that, ran into it cause I tried to get a China Led/Arduino setup, I bought on Ebay,
    to work with Libreelec, on Rpi 3B, after watching a Youtube Tut from a guy with the same Hardware setup.
    First I tried with the old Kodi Addon (with favorites on of switch, like on Youtube-tut),
    then with Hyperion.ng, but nothing worked.
    The China preset-up are 180 x WS2812B LED's + Arduino klone, + digital video grabber
    (which isn't yet important, since I can't even get the signals send from the KODI platform).
    I have the Original-Adalight-Sketch witch the FastLED Library, Baudrate 500000 and Pin 6 enabled.
    There shouldn't be an issue with my LED configuration, it took a little, but I think I can rule that out,
    since I actually had them light up white, all together, and staying that way...
    until I turned the Rpi of.

    When systemctl status hyperion.service --now
    First: dial out overwriting timeout text, niw I only get, [ vendor disabled ], Hyperion systemd service starts, but eventually nothing else happens.

    Code:
    ● hyperion.service - Hyperion ambient light systemd service
    Loaded: loaded (/storage/.config/system.d/hyperion.service; enabled; vendor preset: disabled)
    Active: active (running) since Thu 2019-04-11 17:28:43 BST; 1 years 9 months ago
    Main PID: 520 (hyperiond)
    Memory: 57.8M
    CGroup: /system.slice/hyperion.service
    └─520 /storage/hyperion/bin/hyperiond --userdata /storage/hyperion/
    
    Apr 11 17:28:43 LibreELEC systemd[1]: Started Hyperion ambient light systemd service
    Also I bought another UNO R3 ATmega328P Board from Eckstein, since I assumed, the issue was with the Arduino, but it turned out the same basically, other then, the new one addresses the de/ttyAMA0 port, and the Uno China Klone uses ttyUSB0. ( I also tried setting, on the console, the Output path to auto, or depending to AMA0 or USB0 .....)

    ..

    I tried installing the Raspbian-tool Addon, for KODI, to possibly activate the UART mini port, but did not find out how to run that really..

    Also tried editing config.txt and cmdline.txt via ssh

    Code:
    [all]
    
    include distroconfig.txt
    
    
    # NOOBS Auto-generated Settings:
    
    hdmi_force_hotplug=1
    
    dtparam=spi=on
    
    #dtoverlay=pi3-disable-bt
    
    dtparam=i2c1=on
    
    enable_uart=1
    
    #enable_uart=0
    
    #enable_serial=0
    
    dtoverlay=uart2

    and also cmdline:

    Code:
    boot=LABEL=System disk=LABEL=Storage quiet
    
    #dwc_otg.lpm_enable=0 console=tty1 root=/dev/mmcblk0p2 rootfstype=ext4 elevator=deadline fsck.repair=yes rootwait
    
    port = serial.Serial("/dev/dwc_otg.lpm_enable=0
    
    console=tty1 console=serial0(or ttyAMA0),115200 root=/dev/mmcblk0p2 rootfstype=ext4 elevator=deadline fsck.repair=yes rootwait
    so far I can tell that, the ttyUSB0 und AMA0 seems to active, from ls -l /dev/ttyUSB0 command...

    But still vendor disabeld???

    My Rainbow Swirl test also fails
    Code:
    LibreELEC:~ # /storage/hyperion/bin/hyperion-remote -e "Rainbow Swirl" -a 192.168.1.36:8090
    hyperion-remote:
            Version   : 2.0.0-alpha.9 ((HEAD detached at 83338dc3) (Paulchen Panther-ca50487e/83338dc3-1605733041))
            build time: Nov 18 2020 21:59:22
    Connected to: "192.168.1.36:8090"
    Start effect  "Rainbow Swirl"
    Error while reading data from host

    and I tried a setup with Hyperbian as well, but then could not access the http://ipofyourpi:8090

    What did I get wrong? I seriously need some good advice on that, please!! :sickxx:

    [Und ja, ich hatte den Thread schon mal als offene Kommunikation gestartet, und zwei Wochen mit mir selbst geredet, ja ich bin auch neu was Foren angeht...Bitte erst helfen dann lachen :crying:]
     
    Last edited: 17 February 2021
  2. davieboy

    davieboy Active Member

    Messages:
    242
    Hardware:
    RPi1/Zero, RPi2, RPi3, RPi4
    ok in LibreELEC - the Hyperion Status was loaded, active and running, despite vendor preset: disabled - Everything looked good and you had a PID with amount of memory being used by Hyperion.

    Ardruino Boards - If you are connecting them to the Pi via USB then you do not need the UART and can comment out the following lines
    Code:
    # dtparam=i2c1=on
    # nable_uart=1
    # dtoverlay=uart2
    
    The Addons - Raspbian-tool Addon wont do any harm, but if you installed the old Hyperion addon, you need to remove that as It will not work with Hyperion NG and prevents it from working.

    Personally I would get the Pi back to that state - Connect the data line from the WS2812B directly to GPIO 18, head over to the WEBUI and set it up and test it, If it works then you know your LED'S are good and the problem lies within your Ardruino setup somewhere, Now you have a proper path to troubleshoot instead of the entire setup.

    Hyperbian - If you couldn't access the GUI more info would of been required to get that working, but either way pick the o/s you want to use and go from there as you had different faults with each o/s.

    Good Luck
     
  3. luckyjacks

    luckyjacks Member

    Messages:
    33
    Hardware:
    RPi3, +Arduino
    Ok, first of all thanks for the fast reply!
    I'll comment out those lines, off cause then. But am afraid it won't be possible to test the LEDs like that now,
    I haven't bought any GPIO Pin cables yet, since I was not sure if or how to detach the LEDs from the power plugs that are attached n all that.
    But I also got the feeling its not the LEDs that are root cause, since I did have them all together light up for a while already...
    And as long as I don't get Hyperion NG to really talk to Arduino, I think it does not matter..?
     
  4. davieboy

    davieboy Active Member

    Messages:
    242
    Hardware:
    RPi1/Zero, RPi2, RPi3, RPi4
    ok forget that, so can you get to http://192.168.1.36:8090 when running LibreELEC?

    Also if your using Hyperion NG, you need to uninstall the older Hyperion kodi addon, If it is installed remove it and reboot for good measure.

    I have never tried the Ardruino with LibreELEC so not 100% on the steps to enable any of it and get it working, surely the Ardruino would show on
    Code:
    lsusb
    
    If it does then go to the GUI and try Configuartion -> LED Hardware -> LED Controller - Controller type USB/SERIAL Adalight.
    LED Layout to define position of the LEDS, if thats not included in the sketch.
     
  5. luckyjacks

    luckyjacks Member

    Messages:
    33
    Hardware:
    RPi3, +Arduino
    Ok, thanks, i will try as well.
    But I also was thinking about, that it could have something to with LED being 60 per meter, rather then 30, becoming an Volt power issue somehow...
     
  6. davieboy

    davieboy Active Member

    Messages:
    242
    Hardware:
    RPi1/Zero, RPi2, RPi3, RPi4
    no idea @luckyjacks you never really mentioned the LibreELEC setup in detail, If it was down to power not being sufficient and you were setup correctly i reckon you would see that reflect in the quality of the lighting but i suspect you have the old Hyperion addon installed while trying to setup Hyperion NG and or mixing old setup with the new setup.
     
  7. luckyjacks

    luckyjacks Member

    Messages:
    33
    Hardware:
    RPi3, +Arduino
    Ok, yes I had the old one installed most of the time, but always deactivated, when testing, but latly I always had the hyperion control running additionally,
    I deinstalled everything now, quoted, and rebooted..
    did the Isusb,
    Code:
    LibreELEC:~ # lsusb
    Bus 001 Device 005: ID 248a:8514 Maxxter
    Bus 001 Device 004: ID 1a86:7523 QinHeng Electronics HL-340 USB-Serial adapter
    Bus 001 Device 007: ID 534d:2109
    Bus 001 Device 006: ID 046d:c52b Logitech, Inc. Unifying Receiver
    Bus 001 Device 008: ID 0424:7800 Standard Microsystems Corp.
    Bus 001 Device 003: ID 0424:2514 Standard Microsystems Corp. USB 2.0 Hub
    Bus 001 Device 002: ID 0424:2514 Standard Microsystems Corp. USB 2.0 Hub
    Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
    
    then status after when Iput the output path back to /dev/ttyUSB0:

    Code:
    ● hyperion.service - Hyperion ambient light systemd service
       Loaded: loaded (/storage/.config/system.d/hyperion.service; enabled; vendor preset: disabled)
       Active: active (running) since Wed 2021-02-17 19:34:28 CET; 2min 37s ago
    Main PID: 945 (hyperiond)
       Memory: 21.5M
       CGroup: /system.slice/hyperion.service
               └─945 /storage/hyperion/bin/hyperiond --userdata /storage/hyperion/
    
    Feb 17 19:34:28 LibreELEC systemd[1]: Started Hyperion ambient light systemd service.
    
    ~
    ~
    ~
    ~
    ~
    ~
    ~
    ~....
    
    the QinHeng Electronics HL-340 USB-Serial adapter, might be my arduino clone, that is connected for now..
    but no change, as far as I can tell..
     
  8. davieboy

    davieboy Active Member

    Messages:
    242
    Hardware:
    RPi1/Zero, RPi2, RPi3, RPi4
    can you access the webui?
     
  9. luckyjacks

    luckyjacks Member

    Messages:
    33
    Hardware:
    RPi3, +Arduino
    yes, if u are talking of the dashboard, almost from the start, that is where I was switching the output path from auto to /dev/ttyUSB0 or ttys0 etc..
    that the only difference, when do adjustments or switch the Arduinos, I can get an Arduino error when status
     
  10. davieboy

    davieboy Active Member

    Messages:
    242
    Hardware:
    RPi1/Zero, RPi2, RPi3, RPi4
    enable debug logging in the dashboard, restart the process and see what errors appear

    my bad, on my dashboard I had no path with controller set to usb/adalight, What controller are you using?

    Maybe post some screens from your LED Hardware section so that others may be able to help
     
    Last edited: 17 February 2021
  11. luckyjacks

    luckyjacks Member

    Messages:
    33
    Hardware:
    RPi3, +Arduino
    Controller type is adalight
    Code:
    2021-02-17T19:21:31.268Z [hyperiond WEBSOCKET] (DEBUG) (JsonAPI.cpp:1054:handleLoggingCommand()) log streaming activated for client ::ffff:192.168.1.41
    Code:
    ● hyperion.service - Hyperion ambient light systemd service
       Loaded: loaded (/storage/.config/system.d/hyperion.service; enabled; vendor preset: disabled)
       Active: active (running) since Wed 2021-02-17 19:34:28 CET; 52min ago
    Main PID: 945 (hyperiond)
       Memory: 21.9M
       CGroup: /system.slice/hyperion.service
               └─945 /storage/hyperion/bin/hyperiond --userdata /storage/hyperion/
    
    Feb 17 20:21:31 LibreELEC hyperiond[945]: 2021-02-17T20:21:31.325 hyperiond WEBSOCKET    : <DEBUG> JsonAPI.cpp:1063:handleLoggingCommand() | log streaming deactivated for client  ::ffff:192.168.1.4
    Feb 17 20:25:29 LibreELEC hyperiond[945]: 2021-02-17T20:25:29.896 hyperiond HYPERION     : <DEBUG> PriorityMuxer.cpp:76:setSourceAutoSelectEnabled() | Source auto select is now disabled
    Feb 17 20:25:29 LibreELEC hyperiond[945]: 2021-02-17T20:25:29.898 hyperiond HYPERION     : <DEBUG> PriorityMuxer.cpp:351:setCurrentTime() | Set visible priority to 250
    Feb 17 20:25:29 LibreELEC hyperiond[945]: 2021-02-17T20:25:29.899 hyperiond HYPERION     : <DEBUG> Hyperion.cpp:559:handlePriorityChangedLedDevice() | priority[250], previousPriority[240]
    Feb 17 20:25:59 LibreELEC hyperiond[945]: 2021-02-17T20:25:59.343 hyperiond HYPERION     : <DEBUG> PriorityMuxer.cpp:76:setSourceAutoSelectEnabled() | Source auto select is now enabled
    Feb 17 20:25:59 LibreELEC hyperiond[945]: 2021-02-17T20:25:59.345 hyperiond HYPERION     : <DEBUG> PriorityMuxer.cpp:351:setCurrentTime() | Set visible priority to 240
    Feb 17 20:25:59 LibreELEC hyperiond[945]: 2021-02-17T20:25:59.347 hyperiond HYPERION     : <DEBUG> Hyperion.cpp:559:handlePriorityChangedLedDevice() | priority[240], previousPriority[250]
    Feb 17 20:26:11 LibreELEC hyperiond[945]: 2021-02-17T20:26:11.569 hyperiond HYPERION     : <DEBUG> PriorityMuxer.cpp:76:setSourceAutoSelectEnabled() | Source auto select is now disabled
    Feb 17 20:26:11 LibreELEC hyperiond[945]: 2021-02-17T20:26:11.569 hyperiond HYPERION     : <DEBUG> PriorityMuxer.cpp:351:setCurrentTime() | Set visible priority to 250
    Feb 17 20:26:11 LibreELEC hyperiond[945]: 2021-02-17T20:26:11.571 hyperiond HYPERION     : <DEBUG> Hyperion.cpp:559:handlePriorityChangedLedDevice() | priority[250], previousPriority[240]
    looks like that, because I turned the platform capture on manually before that
     
    Last edited: 17 February 2021
  12. luckyjacks

    luckyjacks Member

    Messages:
    33
    Hardware:
    RPi3, +Arduino
    Last edited: 17 February 2021
  13. davieboy

    davieboy Active Member

    Messages:
    242
    Hardware:
    RPi1/Zero, RPi2, RPi3, RPi4
    best thing you can do is post a proper debug log, without that no one may be able to help you - There should be more than 1 line, after you set it to debug.

    Screenshots of the LED Layout are no help, same with getting the status of Hyperion as its already running!
     
  14. luckyjacks

    luckyjacks Member

    Messages:
    33
    Hardware:
    RPi3, +Arduino
    Ok added the LED Controller Pics to the link
    https://www.dropbox.com/s/172g0tvnz2nux09/Firefox_Screenshot_2021-02-17T21-01-27.087Z.png?dl=0
    this is so far everything from Debug, + the first debug was just these 2 lines, made me wonder 2
    Code:
    2021-02-17T19:21:31.268Z [hyperiond WEBSOCKET] (DEBUG) (JsonAPI.cpp:1054:handleLoggingCommand()) log streaming activated for client ::ffff:192.168.1.41
    2021-02-17T19:21:31.325Z [hyperiond WEBSOCKET] (DEBUG) (JsonAPI.cpp:1063:handleLoggingCommand()) log streaming deactivated for client  ::ffff:192.168.1.41
    2021-02-17T19:25:29.896Z [hyperiond HYPERION] (DEBUG) (PriorityMuxer.cpp:76:setSourceAutoSelectEnabled()) Source auto select is now disabled
    2021-02-17T19:25:29.898Z [hyperiond HYPERION] (DEBUG) (PriorityMuxer.cpp:351:setCurrentTime()) Set visible priority to 250
    2021-02-17T19:25:29.899Z [hyperiond HYPERION] (DEBUG) (Hyperion.cpp:559:handlePriorityChangedLedDevice()) priority[250], previousPriority[240]
    2021-02-17T19:25:59.343Z [hyperiond HYPERION] (DEBUG) (PriorityMuxer.cpp:76:setSourceAutoSelectEnabled()) Source auto select is now enabled
    2021-02-17T19:25:59.345Z [hyperiond HYPERION] (DEBUG) (PriorityMuxer.cpp:351:setCurrentTime()) Set visible priority to 240
    2021-02-17T19:25:59.347Z [hyperiond HYPERION] (DEBUG) (Hyperion.cpp:559:handlePriorityChangedLedDevice()) priority[240], previousPriority[250]
    2021-02-17T19:26:11.569Z [hyperiond HYPERION] (DEBUG) (PriorityMuxer.cpp:76:setSourceAutoSelectEnabled()) Source auto select is now disabled
    2021-02-17T19:26:11.569Z [hyperiond HYPERION] (DEBUG) (PriorityMuxer.cpp:351:setCurrentTime()) Set visible priority to 250
    2021-02-17T19:26:11.571Z [hyperiond HYPERION] (DEBUG) (Hyperion.cpp:559:handlePriorityChangedLedDevice()) priority[250], previousPriority[240]
    2021-02-17T19:30:41.254Z [hyperiond WEBSOCKET] (DEBUG) (JsonAPI.cpp:1054:handleLoggingCommand()) log streaming activated for client ::ffff:192.168.1.41
    2021-02-17T19:30:41.357Z [hyperiond WEBSOCKET] (DEBUG) (JsonAPI.cpp:1063:handleLoggingCommand()) log streaming deactivated for client  ::ffff:192.168.1.41
    2021-02-17T19:51:17.156Z [hyperiond WEBSOCKET] (DEBUG) (WebSocketClient.cpp:30:WebSocketClient()) New connection from ::ffff:192.168.1.41
    2021-02-17T19:51:17.158Z [hyperiond WEBSOCKET] (DEBUG) (JsonAPI.cpp:81:handleInstanceSwitch()) Client '::ffff:192.168.1.41' switch to Hyperion instance 0
    2021-02-17T21:03:57.849Z [hyperiond WEBSOCKET] (DEBUG) (WebSocketClient.cpp:204:sendClose()) send close: 1000
    2021-02-17T21:04:00.624Z [hyperiond WEBSOCKET] (DEBUG) (WebSocketClient.cpp:30:WebSocketClient()) New connection from ::ffff:192.168.1.41
    2021-02-17T21:04:00.627Z [hyperiond WEBSOCKET] (DEBUG) (JsonAPI.cpp:81:handleInstanceSwitch()) Client '::ffff:192.168.1.41' switch to Hyperion instance 0
    2021-02-17T21:08:10.728Z [hyperiond WEBSOCKET] (DEBUG) (JsonAPI.cpp:1054:handleLoggingCommand()) log streaming activated for client ::ffff:192.168.1.41
     
  15. TPmodding

    TPmodding Administrator Staff Member Administrator

    Messages:
    2,132
    Hardware:
    RPi1/Zero, RPi2, RPi3, +Arduino, +WLED, RPi4
    • Like Like x 1
  16. luckyjacks

    luckyjacks Member

    Messages:
    33
    Hardware:
    RPi3, +Arduino
  17. Lord-Grey

    Lord-Grey Moderator Staff Member Developer

    Messages:
    459
    Hardware:
    RPi3, 32/64bit
    Try Baudrate = 115200, You can later increase, if this one works.
    Plus ensure that the Logs with LED-DEVICE are included in the logs.
    You might want to disable the LED-Device via the "Remote Control" Screen and enable it again.
    This restarts the Led-Device and you should have logs to share....
     
  18. davieboy

    davieboy Active Member

    Messages:
    242
    Hardware:
    RPi1/Zero, RPi2, RPi3, RPi4
    ok i had to play along at home due to lack of info and shear curiosity got the better of me, plus i had the parts and never got round to testing it before.

    Same thing happened for me, would not work and LED device kept turning its self off, checked the logs and noticed it was trying to access the wrong usb device.

    quick google and got a nice script someone came up with to list all devices like /dev/ttyUSB0 then it lit up straight away on default sketch with no delay.
     
  19. luckyjacks

    luckyjacks Member

    Messages:
    33
    Hardware:
    RPi3, +Arduino
    Ok, switched the Baudrate + turned of + on
    now seems to be a Log
    Code:
    Effects Configurator
    Support
    System
    Web configuration
    Log
    Update
    About Hyperion
    Log
    Area to check log messages, you will see more or less information depending on the logging level set.
    Logging
    Log-Level
    
    Debug
    Logging Explanation
    Option    Explanation
    Log-Level    Depending on loglevel you see less or more messages in your log.
    
    2021-02-17T23:10:26.630Z [hyperiond DAEMON] (INFO) CEC handler created
    2021-02-17T23:10:26.644Z [hyperiond EFFECTFILES] (INFO) 39 effects loaded from directory :/effects/
    2021-02-17T23:10:26.650Z [hyperiond EFFECTFILES] (INFO) 22 effect schemas loaded from directory :/effects/schema/
    2021-02-17T23:10:26.651Z [hyperiond EFFECTFILES] (INFO) 0 effects loaded from directory /storage/hyperion/custom-effects
    2021-02-17T23:10:26.717Z [hyperiond SETTINGSMGR] (DEBUG) (SettingsManager.cpp:109:SettingsManager()) Settings database initialized
    2021-02-17T23:10:26.722Z [hyperiond BLACKBORDER] (DEBUG) (BlackBorderProcessor.cpp:64:handleSettingsUpdate()) Set mode to: default
    2021-02-17T23:10:26.722Z [hyperiond COMPONENTREG] (DEBUG) (ComponentRegister.cpp:36:setNewComponentState()) Blackborder detector: enabled
    2021-02-17T23:10:26.749Z [hyperiond DAEMON] (INFO) set screen capture device to 'dispmanx'
    2021-02-17T23:10:26.749Z [hyperiond DISPMANXGRABBER] (DEBUG) (Grabber.cpp:30:setVideoMode()) Set videomode to 0
    2021-02-17T23:10:26.751Z [hyperiond DISPMANXGRABBER] (INFO) Display opened with resolution: 1920x1080
    2021-02-17T23:10:26.751Z [hyperiond DISPMANXGRABBER] (DEBUG) (Grabber.cpp:90:setWidthHeight()) Set new width: 80, height: 45 for capture
    2021-02-17T23:10:26.752Z [hyperiond DAEMON] (INFO) DISPMANX frame grabber created
    2021-02-17T23:10:26.753Z [hyperiond V4L2:AUTO] (DEBUG) (Grabber.cpp:30:setVideoMode()) Set videomode to 0
    2021-02-17T23:10:26.754Z [hyperiond V4L2:AUTO] (INFO) Signal threshold set to: {12, 12, 12}
    2021-02-17T23:10:26.754Z [hyperiond V4L2:AUTO] (INFO) Signal detection area set to: 0.250000,0.250000 x 0.750000,0.750000
    2021-02-17T23:10:26.754Z [hyperiond DAEMON] (DEBUG) (hyperiond.cpp:630:handleSettingsUpdate()) V4L2 grabber created
    2021-02-17T23:10:26.755Z [hyperiond JSONSERVER] (DEBUG) (JsonServer.cpp:28:JsonServer()) Created instance
    2021-02-17T23:10:26.756Z [hyperiond JSONSERVER] (INFO) Started on port 19444
    2021-02-17T23:10:26.753Z [hyperiond CEC] (INFO) Starting CEC handler
    2021-02-17T23:10:26.765Z [hyperiond LEDDEVICE] (INFO) Start LedDevice 'adalight'.
    2021-02-17T23:10:26.765Z [hyperiond LEDDEVICE] (DEBUG) (LedDevice.cpp:148:init()) deviceConfig: [{"colorOrder":"rgb","currentLedCount":180,"delayAfterConnect":0,"hardwareLedCount":1,"latchTime":30,"lightberry_apa102_mode":false,"output":"/dev/ttyUSB0","rate":500000,"rewriteTime":1000,"type":"adalight"}]
    2021-02-17T23:10:26.766Z [hyperiond LEDDEVICE] (DEBUG) (LedDevice.cpp:407:setLatchTime()) LatchTime updated to 30ms
    2021-02-17T23:10:26.765Z [hyperiond SMOOTHING] (DEBUG) (LinearColorSmoothing.cpp:701:selectConfig()) cfg [0]:  Type: linear - Time: 200 ms, outputRate 25.000000 Hz, interpolationRate: 25.000000 Hz, timer: 40 ms, Dithering: 0, Decay: 1.000000 -> HalfTime: 100.000000 ms
    2021-02-17T23:10:26.766Z [hyperiond LEDDEVICE] (DEBUG) (LedDevice.cpp:428:setRewriteTime()) Refresh interval = 1000ms
    2021-02-17T23:10:26.767Z [hyperiond LEDDEVICE] (DEBUG) (LedDevice.cpp:434:setRewriteTime()) RewriteTime updated to 1000ms
    2021-02-17T23:10:26.768Z [hyperiond LEDDEVICE] (DEBUG) (ProviderRs232.cpp:36:init()) DeviceType   : adalight
    2021-02-17T23:10:26.768Z [hyperiond LEDDEVICE] (DEBUG) (ProviderRs232.cpp:37:init()) LedCount     : 180
    2021-02-17T23:10:26.768Z [hyperiond LEDDEVICE] (DEBUG) (ProviderRs232.cpp:38:init()) ColorOrder   : rgb
    2021-02-17T23:10:26.768Z [hyperiond LEDDEVICE] (DEBUG) (ProviderRs232.cpp:39:init()) RefreshTime  : 1000
    2021-02-17T23:10:26.768Z [hyperiond LEDDEVICE] (DEBUG) (ProviderRs232.cpp:40:init()) LatchTime    : 30
    2021-02-17T23:10:26.768Z [hyperiond LEDDEVICE] (DEBUG) (ProviderRs232.cpp:52:init()) deviceName   : ttyUSB0
    2021-02-17T23:10:26.769Z [hyperiond LEDDEVICE] (DEBUG) (ProviderRs232.cpp:53:init()) AutoDevice   : 0
    2021-02-17T23:10:26.769Z [hyperiond LEDDEVICE] (DEBUG) (ProviderRs232.cpp:54:init()) baudRate_Hz  : 500000
    2021-02-17T23:10:26.769Z [hyperiond LEDDEVICE] (DEBUG) (ProviderRs232.cpp:55:init()) delayAfCon ms: 0
    2021-02-17T23:10:26.769Z [hyperiond LEDDEVICE] (DEBUG) (LedDeviceAdalight.cpp:59:init()) Adalight header for 180 leds: Ada 0x00 0xb3 0xe6
    2021-02-17T23:10:26.769Z [hyperiond SMOOTHING] (DEBUG) (LinearColorSmoothing.cpp:701:selectConfig()) Previous line repeats 1 times
    2021-02-17T23:10:26.769Z [hyperiond LEDDEVICE] (INFO) Opening UART: ttyUSB0
    2021-02-17T23:10:26.769Z [hyperiond FLATBUFCONN] (INFO) Connecting to Hyperion: 127.0.0.1:19401
    2021-02-17T23:10:26.769Z [hyperiond LEDDEVICE] (DEBUG) (ProviderRs232.cpp:141:tryOpen()) _rs232Port.open(QIODevice::ReadWrite): ttyUSB0, Baud rate [500000]bps
    2021-02-17T23:10:26.772Z [hyperiond EFFECTENGINE] (INFO) Run effect "Cold mood blobs" on channel 0
    2021-02-17T23:10:26.774Z [hyperiond EFFECTENGINE] (DEBUG) (EffectEngine.cpp:183:runEffectScript()) Start the effect: name [Cold mood blobs], smoothCfg [2]
    2021-02-17T23:10:26.774Z [hyperiond HYPERION] (DEBUG) (PriorityMuxer.cpp:161:registerInput()) Register new input 'System/EFFECT' with priority 0 as inactive
    2021-02-17T23:10:26.775Z [hyperiond HYPERION] (INFO) Initial foreground effect 'Cold mood blobs' started
    2021-02-17T23:10:26.777Z [hyperiond HYPERION] (DEBUG) (PriorityMuxer.cpp:161:registerInput()) Register new input 'System/V4L' with priority 240 as inactive
    2021-02-17T23:10:26.777Z [hyperiond COMPONENTREG] (DEBUG) (ComponentRegister.cpp:36:setNewComponentState()) V4L capture device: enabled
    2021-02-17T23:10:26.787Z [hyperiond V4L2:AUTO] (INFO) available V4L2 devices:
        /dev/video0    USB Video: USB Video
    
    2021-02-17T23:10:26.791Z [hyperiond V4L2:AUTO] (INFO) search for usable video devices
    2021-02-17T23:10:26.792Z [hyperiond V4L2:AUTO] (INFO) test v4l device: /dev/video0
    2021-02-17T23:10:26.794Z [hyperiond V4L2:AUTO] (DEBUG) (V4L2Grabber.cpp:696:init_device()) Set resolution to width=1920 height=1080
    2021-02-17T23:10:26.795Z [hyperiond V4L2:AUTO] (DEBUG) (V4L2Grabber.cpp:713:init_device()) Set framerate to 5 fps
    2021-02-17T23:10:26.795Z [hyperiond V4L2:AUTO] (DEBUG) (V4L2Grabber.cpp:735:init_device()) Pixel format=YUYV
    2021-02-17T23:10:26.827Z [hyperiond V4L2:AUTO] (INFO) found usable v4l2 device: /dev/video0 (USB Video: USB Video)
    2021-02-17T23:10:26.844Z [hyperiond V4L2:AUTO] (INFO) Started
    2021-02-17T23:10:26.845Z [hyperiond V4L2:auto] (DEBUG) (GrabberWrapper.cpp:48:start()) Grabber start()
    2021-02-17T23:10:26.778Z [hyperiond HYPERION] (DEBUG) (PriorityMuxer.cpp:161:registerInput()) Register new input 'System/GRABBER' with priority 250 as inactive
    2021-02-17T23:10:26.778Z [hyperiond COMPONENTREG] (DEBUG) (ComponentRegister.cpp:36:setNewComponentState()) Framegrabber: enabled
    2021-02-17T23:10:26.845Z [hyperiond Dispmanx] (DEBUG) (GrabberWrapper.cpp:48:start()) Grabber start()
    2021-02-17T23:10:26.779Z [hyperiond BOBLIGHT] (DEBUG) (BoblightServer.cpp:28:BoblightServer()) Instance created
    2021-02-17T23:10:26.847Z [hyperiond HYPERION] (INFO) Hyperion instance 'First LED Hardware instance' has been started
    2021-02-17T23:10:26.782Z [hyperiond PROTOSERVER] (INFO) Started on port 19445
    2021-02-17T23:10:26.783Z [hyperiond FLATBUFSERVER] (INFO) Started on port 19400
    2021-02-17T23:10:26.788Z [hyperiond WEBSERVER] (DEBUG) (WebServer.cpp:33:initServer()) Initialize Webserver
    2021-02-17T23:10:26.786Z [hyperiond WEBSERVER] (DEBUG) (WebServer.cpp:33:initServer()) Initialize Webserver
    2021-02-17T23:10:26.852Z [hyperiond WEBSERVER] (DEBUG) (WebServer.cpp:91:handleSettingsUpdate()) Apply Webserver settings
    2021-02-17T23:10:26.853Z [hyperiond WEBSERVER] (DEBUG) (WebServer.cpp:109:handleSettingsUpdate()) Set document root to: :/webconfig
    2021-02-17T23:10:26.854Z [hyperiond WEBSERVER] (INFO) Started on port 8090 name 'Hyperion Webserver'
    2021-02-17T23:10:26.852Z [hyperiond WEBSERVER] (DEBUG) (WebServer.cpp:91:handleSettingsUpdate()) Apply Webserver settings
    2021-02-17T23:10:26.855Z [hyperiond WEBSERVER] (DEBUG) (WebServer.cpp:109:handleSettingsUpdate()) Set document root to: :/webconfig
    2021-02-17T23:10:26.881Z [hyperiond LEDDEVICE] (DEBUG) (ProviderRs232.cpp:146:tryOpen()) portName:          ttyUSB0
    2021-02-17T23:10:26.882Z [hyperiond LEDDEVICE] (DEBUG) (ProviderRs232.cpp:147:tryOpen()) systemLocation:    /dev/ttyUSB0
    2021-02-17T23:10:26.882Z [hyperiond LEDDEVICE] (DEBUG) (ProviderRs232.cpp:148:tryOpen()) description:       USB Serial
    2021-02-17T23:10:26.883Z [hyperiond LEDDEVICE] (DEBUG) (ProviderRs232.cpp:149:tryOpen()) manufacturer:      1a86
    2021-02-17T23:10:26.883Z [hyperiond LEDDEVICE] (DEBUG) (ProviderRs232.cpp:150:tryOpen()) productIdentifier: 0x7523
    2021-02-17T23:10:26.883Z [hyperiond LEDDEVICE] (DEBUG) (ProviderRs232.cpp:151:tryOpen()) vendorIdentifier:  0x1a86
    2021-02-17T23:10:26.883Z [hyperiond LEDDEVICE] (DEBUG) (ProviderRs232.cpp:152:tryOpen()) serialNumber:     
    2021-02-17T23:10:26.888Z [hyperiond COMPONENTREG] (DEBUG) (ComponentRegister.cpp:36:setNewComponentState()) LED device: enabled
    2021-02-17T23:10:26.942Z [hyperiond HYPERION] (DEBUG) (PriorityMuxer.cpp:251:setInputImage()) Priority 250 is now active
    2021-02-17T23:10:26.942Z [hyperiond HYPERION] (DEBUG) (PriorityMuxer.cpp:351:setCurrentTime()) Set visible priority to 0
    2021-02-17T23:10:26.942Z [hyperiond HYPERION] (DEBUG) (Hyperion.cpp:559:handlePriorityChangedLedDevice()) priority[0], previousPriority[255]
    2021-02-17T23:10:26.943Z [hyperiond HYPERION] (DEBUG) (Hyperion.cpp:569:handlePriorityChangedLedDevice()) new source available -> switch LED-Device on
    2021-02-17T23:10:26.994Z [hyperiond HYPERION] (DEBUG) (PriorityMuxer.cpp:207:setInput()) Priority 0 is now active
    2021-02-17T23:10:27.032Z [hyperiond WEBSERVER] (DEBUG) (WebServer.cpp:175:handleSettingsUpdate()) Setup SSL certificate
    2021-02-17T23:10:27.033Z [hyperiond WEBSERVER] (DEBUG) (WebServer.cpp:191:handleSettingsUpdate()) Setup private SSL key
    2021-02-17T23:10:27.033Z [hyperiond WEBSERVER] (INFO) Started on port 8092 name 'Hyperion Webserver'
    2021-02-17T23:10:27.228Z [hyperiond CEC] (INFO) Auto detecting CEC adapter
    2021-02-17T23:10:27.228Z [hyperiond CEC] (INFO) CEC Adapter:
    2021-02-17T23:10:27.229Z [hyperiond CEC] (INFO)     Name   : RPI
    2021-02-17T23:10:27.229Z [hyperiond CEC] (INFO)     Path   : Raspberry Pi
    2021-02-17T23:10:27.465Z [hyperiond HYPERION] (DEBUG) (PriorityMuxer.cpp:251:setInputImage()) Priority 240 is now active
    2021-02-17T23:10:28.897Z [hyperiond CEC] (INFO) CEC Handler initialized with adapter : RPI
    2021-02-17T23:10:29.958Z [hyperiond HYPERION] (DEBUG) (PriorityMuxer.cpp:315:setCurrentTime()) Timeout clear for priority 0
    2021-02-17T23:10:29.958Z [hyperiond HYPERION] (DEBUG) (PriorityMuxer.cpp:351:setCurrentTime()) Set visible priority to 0
    2021-02-17T23:10:29.959Z [hyperiond HYPERION] (DEBUG) (Hyperion.cpp:559:handlePriorityChangedLedDevice()) priority[0], previousPriority[0]
    2021-02-17T23:10:30.208Z [hyperiond HYPERION] (DEBUG) (PriorityMuxer.cpp:351:setCurrentTime()) Set visible priority to 240
    2021-02-17T23:10:30.210Z [hyperiond HYPERION] (DEBUG) (Hyperion.cpp:559:handlePriorityChangedLedDevice()) priority[240], previousPriority[0]
    2021-02-17T23:10:32.189Z [hyperiond WEBSOCKET] (DEBUG) (WebSocketClient.cpp:30:WebSocketClient()) New connection from ::ffff:192.168.1.41
    2021-02-17T23:10:32.191Z [hyperiond WEBSOCKET] (DEBUG) (JsonAPI.cpp:81:handleInstanceSwitch()) Client '::ffff:192.168.1.41' switch to Hyperion instance 0
    2021-02-17T23:10:35.125Z [hyperiond WEBSOCKET] (DEBUG) (WebSocketClient.cpp:30:WebSocketClient()) New connection from ::ffff:192.168.1.41
    2021-02-17T23:10:35.127Z [hyperiond WEBSOCKET] (DEBUG) (JsonAPI.cpp:81:handleInstanceSwitch()) Client '::ffff:192.168.1.41' switch to Hyperion instance 0
    2021-02-17T23:11:41.375Z [hyperiond COMPONENTREG] (DEBUG) (ComponentRegister.cpp:36:setNewComponentState()) LED device: disabled
    2021-02-17T23:11:41.405Z [hyperiond LEDDEVICE] (DEBUG) (ProviderRs232.cpp:93:close()) Flush was successful
    2021-02-17T23:11:41.406Z [hyperiond LEDDEVICE] (DEBUG) (ProviderRs232.cpp:95:close()) Close UART: ttyUSB0
    2021-02-17T23:11:49.226Z [hyperiond LEDDEVICE] (INFO) Opening UART: ttyUSB0
    2021-02-17T23:11:49.228Z [hyperiond LEDDEVICE] (DEBUG) (ProviderRs232.cpp:141:tryOpen()) _rs232Port.open(QIODevice::ReadWrite): ttyUSB0, Baud rate [500000]bps
    2021-02-17T23:11:49.346Z [hyperiond LEDDEVICE] (DEBUG) (ProviderRs232.cpp:146:tryOpen()) portName:          ttyUSB0
    2021-02-17T23:11:49.347Z [hyperiond LEDDEVICE] (DEBUG) (ProviderRs232.cpp:147:tryOpen()) systemLocation:    /dev/ttyUSB0
    2021-02-17T23:11:49.348Z [hyperiond LEDDEVICE] (DEBUG) (ProviderRs232.cpp:148:tryOpen()) description:       USB Serial
    2021-02-17T23:11:49.348Z [hyperiond LEDDEVICE] (DEBUG) (ProviderRs232.cpp:149:tryOpen()) manufacturer:      1a86
    2021-02-17T23:11:49.348Z [hyperiond LEDDEVICE] (DEBUG) (ProviderRs232.cpp:150:tryOpen()) productIdentifier: 0x7523
    2021-02-17T23:11:49.348Z [hyperiond LEDDEVICE] (DEBUG) (ProviderRs232.cpp:151:tryOpen()) vendorIdentifier:  0x1a86
    2021-02-17T23:11:49.348Z [hyperiond LEDDEVICE] (DEBUG) (ProviderRs232.cpp:152:tryOpen()) serialNumber:     
    2021-02-17T23:11:49.352Z [hyperiond COMPONENTREG] (DEBUG) (ComponentRegister.cpp:36:setNewComponentState()) LED device: enabled
    2021-02-17T23:12:36.373Z [hyperiond WEBSOCKET] (DEBUG) (JsonAPI.cpp:1054:handleLoggingCommand()) log streaming activated for client ::ffff:192.168.1.41
     
  20. davieboy

    davieboy Active Member

    Messages:
    242
    Hardware:
    RPi1/Zero, RPi2, RPi3, RPi4
    you defo got the right device going by the lsusb you ran earlier sorry @luckyjacks thats now beyond my scope of knowledge, Good Luck