1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Other S905x CoreElec Hyperion.NG external Grabber not working

Discussion in 'LED Devices Support' started by 4LTJ, 15 September 2019.

  1. 4LTJ

    4LTJ New Member

    Messages:
    7
    Hi there.
    I'm newly registered (though being here for a long time) because I cannot (after hours of searching/reading) find the issue-- so Please Help . :slight_smile:

    My Setup:
    - Khadas Vim 1 (S905x)
    - CoreElec (9.0.3)
    - Hyperion.NG (9.1.101)
    - Logilink VG0001A (recognized as Fushicai USBTV007 Video Grabber [EasyCAP])

    other addons installed: (though I don't think this info is needed)
    - TvHeadend (server&client on kvim)
    - Panasonic 4k TV
    - Onkyo


    PROBLEM:
    USB Grabber does not bring up LED lights at all

    USB-Grabber itself could be defective (and cannot be tested, since no Windows PC at hand)


    The Grabber is detected as **/DEV/VIDEO10**

    Hyperion.NG works like a charm for 4K-HDR & TVheadend, (priority:250) but ceases as soon as I enable "Enable USB capture" (priority: 200).

    After that no analog input (old wii via AV-cable) seems to bring the LED back on.
    Neither DEVICE:AUTO nor DEVICE: /dev/video10 nor DEVICE: '/dev/video10'


    maybe the V2L always tries to reference to VIDEO0 instead of VIDEO10 ???

    *___________________________________________*
    * **CoreELEC:** **~/.kodi/temp** # v4l2-ctl --list-devices*
    *amlvideo (amlvideo-000):*
    */dev/video10*
    *Failed to open /dev/video0: No such file or directory*
    *___________________________________________*

    please help - additional info can be posted upon request

    THANK YOU very much in advance ;-)
     
    • Agree Agree x 1
  2. TPmodding

    TPmodding Administrator Staff Member Administrator

    Messages:
    1,372
    Hardware:
    RPi1/Zero, RPi2, RPi3, +Arduino, +nodeMCU/ESP8266
    did you try to take a screenshot?
     
  3. 4LTJ

    4LTJ New Member

    Messages:
    7
    @TPmodding: I am on HyperionNG -- so I dont know how to grab a screen. Can you please tell me how to, via Web-GUI ????


    Tested it directly with a Wii via AV-cables in the Grabber (as mentioned) / of course it could be just a "black border" issue !?
    Will test next week and reply back !
     
  4. 4LTJ

    4LTJ New Member

    Messages:
    7
    So:

    Tested it with 2 other Fushicai UsbTV007 UTV007 devices on 2 fresh CoreElec 9.2.0 setups (Khadas Vim v1 and MXQ PRO 4K) ==> I guess the video4linux driver is broken -- WHERE can I find the .log for further analysis ?
     
  5. tester38

    tester38 New Member

    Messages:
    16
    Hardware:
    RPi3, +Arduino
    same here.
    Hyperion.ng and coreElec running on Odroid N2. Internal grabber works fine. External grabber doesnt work. Fushicai USBTV007 Video Grabber.
     
    • Agree Agree x 1