1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

RPi + LibreELEC SK6812 - Only single color

Discussion in 'Hardware Support' started by StimpyMGS, 9 June 2019.

  1. StimpyMGS

    StimpyMGS New Member

    Messages:
    2
    Hardware:
    RPi3
    Hello,
    I have a SK6812 strip directly connected to a rpi 3b. I only get a single color (white) working on the strip. I have no boot animation and I am not able to change the color using the color picker tool in hypercon.

    Setup:
    rpi 3b
    SK6812. For testing purposes I only have 8 leds connected

    Wiring:
    DC 5v > strip '5v'
    DC gnd > strip 'gnd'
    rpi gnd (pin #9) > DC gnd
    rpi SPI (pin #19 or #21) > strip 'Do'

    hyperion.config.json:
    Code:
        {
            "name"       : "MyHyperionConfig",
            "type"       : "ws2812spi",
            "colorOrder" : "grb"
        },
    I use the 'WS281X-SPI' config type because that seems to be the only config type where the leds fire up. I have tried 'WS281X (RPi1, RPi2, RPi3)' with many different config variables but I never got that working on GPIO18 (pin #12).

    So: I only get a static white color. I am not able to change it using the color picker and I don't get a boot animation.
    What can I do from here?
     
  2. Arakon

    Arakon Member

    Messages:
    150
    Hardware:
    RPi1/Zero, RPi3, +Arduino
    Default pin for SPI is pin 12 unless you also specified the gpio in the config, which your pasted example doesn't have.
     
    • Like Like x 1