1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

SOLVED UTV007 on Openelec (Raspberry Pi3)

Discussion in 'Software Support' started by Derpster, 28 August 2019.

  1. Derpster

    Derpster New Member

    Messages:
    10
    Hardware:
    RPi3, +PhilipsHue
    Good day,

    I have at home this moment the next set-up
    3 Hue Play Lamps (with the new Brdige)
    Raspberry Pi3 with openelec software
    Hyperion (already working on kodi)
    And the utv007 (fushicai) Easycap.

    Everything is working fine and also it is in sync with kodi itself
    Te only problem is i can't get the easy cap working

    Must i do something special to get the Easycap working
    When i do the Lsusb it recognize it
    Also when i do the dev.video* it set ups to dev/video0
    I put the info in the Json file but everytime i turn it on it only gets the background of mine Kodi and not the screen
    Can somebody help me with this.
    Is the last thing i need for mine complete set up
     
  2. TPmodding

    TPmodding Administrator Staff Member Administrator

    Messages:
    1,372
    Hardware:
    RPi1/Zero, RPi2, RPi3, +Arduino, +nodeMCU/ESP8266
    Can you post your config please
     
  3. Derpster

    Derpster New Member

    Messages:
    10
    Hardware:
    RPi3, +PhilipsHue
    Underneath you see min File.
    I try to plug in the easycap on mine pc but i only get sound no image.
    the converter has two choises
    Pal or ntsc something
    I tried both of them ut no image

     
  4. Derpster

    Derpster New Member

    Messages:
    10
    Hardware:
    RPi3, +PhilipsHue
    Please can somebody help me.
    i am stuck at the last step
     
  5. TPmodding

    TPmodding Administrator Staff Member Administrator

    Messages:
    1,372
    Hardware:
    RPi1/Zero, RPi2, RPi3, +Arduino, +nodeMCU/ESP8266
    // NO V4L2 GRABBER CONFIG

    so what did you expect? :D
     
  6. Derpster

    Derpster New Member

    Messages:
    10
    Hardware:
    RPi3, +PhilipsHue
    Really ‍♂️
    let me make a new oké
    But still I have only sound and now image
     
  7. Derpster

    Derpster New Member

    Messages:
    10
    Hardware:
    RPi3, +PhilipsHue
    Oke i made i new file.
    But after i change it now the rainbow color won't go on and nothing is working again.
    The Converter is on NTSC so that's why i changed in the file to NTSC but also on PAL is not working

    upload_2019-9-2_20-39-27.png

     
  8. TPmodding

    TPmodding Administrator Staff Member Administrator

    Messages:
    1,372
    Hardware:
    RPi1/Zero, RPi2, RPi3, +Arduino, +nodeMCU/ESP8266
    and whats the output if you start it
     
  9. Derpster

    Derpster New Member

    Messages:
    10
    Hardware:
    RPi3, +PhilipsHue
    What do you mean with this.
    The only thing I know is that the moment i put in grabber nothing happens and the start color does not work even Also it I put the grabber PC for a test run I just get sound nothing more.
     
  10. TPmodding

    TPmodding Administrator Staff Member Administrator

    Messages:
    1,372
    Hardware:
    RPi1/Zero, RPi2, RPi3, +Arduino, +nodeMCU/ESP8266
    output in terminal
     
  11. Derpster

    Derpster New Member

    Messages:
    10
    Hardware:
    RPi3, +PhilipsHue
    How can I check this. I am still a noob in this
     
    Last edited: 3 September 2019
  12. Derpster

    Derpster New Member

    Messages:
    10
    Hardware:
    RPi3, +PhilipsHue
    Do you mean the output of mine pi that is 195.168.0.151
     
    Last edited: 3 September 2019
  13. Derpster

    Derpster New Member

    Messages:
    10
    Hardware:
    RPi3, +PhilipsHue
    I have on question. I got everything working but now I switch the normal hdmi labels for 4k 60gh hdmi kabels and now I dont get the grapper to work. What can be the problem. Before I change the kabels everything was working for a few days straight. Now I am back at only the image if mine kodi