External Grabber no longer showing up on NG

  • So everything was working perfectly fine, Led Strip could be replaced but other than that all perfect.


    I updated the Hyperion NG alpha from 5 to 6 and now Hyperion no longer sees the external grabber, I have re installed raspbian and hyperion, and nothing.


    When I check the lsusb, it shows up
    pi@raspberrypi:~ $ lsusb
    Bus 001 Device 004: ID 1b71:3002 Fushicai USBTV007 Video Grabber [EasyCAP]
    Bus 001 Device 005: ID 0424:7800 Standard Microsystems Corp.
    Bus 001 Device 003: ID 0424:2514 Standard Microsystems Corp. USB 2.0 Hub
    Bus 001 Device 002: ID 0424:2514 Standard Microsystems Corp. USB 2.0 Hub
    Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub


    I try to reset, the raspberry to check if it still shows up, it always does, but hyeprion wont seem to find it.


    Any guess what could be the problem, is it the grabber physically failing?
    A problem with drivers? or a problem with Hyperion itself?


    i have also tried changing the grabber from usb port and nothing seems to work.


    In the Hyperion log I get this:


    [hyperiond V4L2:/dev/video0] (INFO) configured v4l device: /dev/video0 [hyperiond V4L2:/dev/video0] (DEBUG) (V4L2Grabber.cpp:609:init_device()) Video standard=NTSC [hyperiond V4L2:/dev/video0] (DEBUG) (V4L2Grabber.cpp:692:init_device()) Set resolution to width=720 height=480 [hyperiond V4L2:/dev/video0] (DEBUG) (V4L2Grabber.cpp:731:init_device()) Pixel format=YUYV [hyperiond V4L2:/dev/video0] (ERROR) Throws error nr: VIDIOC_STREAMON error code 71, Protocol error [hyperiond V4L2:/dev/video0] (INFO) Started [hyperiond V4L2:/dev/video0] (DEBUG) (GrabberWrapper.cpp:49:start()) Grabber start() [hyperiond BOBLIGHT] (DEBUG) (BoblightServer.cpp:28:BoblightServer()) Instance created [hyperiond HYPERION] (INFO) Hyperion instance 'First LED Hardware instance' has been started [hyperiond ComponentRegister] (DEBUG) (ComponentRegister.cpp:36:setNewComponentState()) LED device: enabled [hyperiond V4L2:/dev/video0] (ERROR) Throws error nr: VIDIOC_DQBUF error code 22, Invalid argument [hyperiond V4L2:/dev/video0] (INFO) Stopped

Participate now!

Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!