1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

SOLVED CoreElec + Hyperion NG

Discussion in 'Software Support' started by Merwenus, 27 December 2018.

  1. Merwenus

    Merwenus New Member

    Messages:
    17
    Hardware:
    RPi3
    lupus11 ! its been a while, but coreelec updated to vs 9.2.0 and hyperion stopped working. They have an update but with the wrong color order again... can you please compile a hyperion.ng for me? :) Thank you!
     
  2. Gio79

    Gio79 New Member

    Messages:
    1
    I need it it too!
     
  3. pederm

    pederm New Member

    Messages:
    1
    @lupus11 I'll also chime in on this, please consider to compile hyperion.NG against the latest coreelec
     
  4. Prospero106

    Prospero106 New Member

    Messages:
    8
    Hardware:
    +Arduino
    do we have any news about hyperion NG and coreelec?!
     
  5. munk

    munk New Member

    Messages:
    3
    Hardware:
    RPi1/Zero, RPi3, +nodeMCU/ESP8266
    I'm also having some trouble with the hyperion.ng addon on coreelec 9.2.1 with an Amlogic S912 box

    - Live video in web UI doesn't work (nothing is shown) using internal grabber. The LED colors are changing when playing video but the colors don't seem very accurate (judging from the webui, don't have my LEDs fully setup yet, just one strip). Is there a way to get a screengrab from the internal grabber to see if anything needs to be calibrated?

    - Color calibration wizard doesn't do anything when trying to connect to Kodi, (When I fill in wrong details it lets me know it can't connect).

    What I'm trying to do is use the internal grabber on the coreeelec addon and forward to a ESP8266 running ESPixelStick. The forwarding seems to be working fine apart from the above problems. But with the above problems I can't seem to calibrate the screengrabber / colors, so not much use. I tried to see if I could set this up with the classic hyperion, but I'm not sure if it's possible to forward to ESPixelStick with classic Hyperion.
     
  6. munk

    munk New Member

    Messages:
    3
    Hardware:
    RPi1/Zero, RPi3, +nodeMCU/ESP8266
    Just did tried to do a manual color calibration and the grabber definitely has red / blue flipped.
    Any way I can correct this from the GUI, or we have compile our own version?
     
  7. munk

    munk New Member

    Messages:
    3
    Hardware:
    RPi1/Zero, RPi3, +nodeMCU/ESP8266
  8. Prospero106

    Prospero106 New Member

    Messages:
    8
    Hardware:
    +Arduino
    Guys is there a way of turning off the led lights automatically when I close my android box?is there an option in the web control?(not by disabling them) because I managed to do this only with black screen saver..
     
  9. Cosmicbase

    Cosmicbase Active Member

    Messages:
    394
    Hardware:
    +Arduino, +nodeMCU/ESP8266, +WLED, RPi4
    Yes there is a way.
    At Hyperion.ng, the automatic switching off / on of the LEDs has been implemented in a separate add-on.
    It's called Hyperion Control.
     
  10. Prospero106

    Prospero106 New Member

    Messages:
    8
    Hardware:
    +Arduino
    is there any link to download it? do I install it as the other Kodi Addons? thank you..
     
  11. Cosmicbase

    Cosmicbase Active Member

    Messages:
    394
    Hardware:
    +Arduino, +nodeMCU/ESP8266, +WLED, RPi4
    • Like Like x 1
  12. Prospero106

    Prospero106 New Member

    Messages:
    8
    Hardware:
    +Arduino
  13. Cosmicbase

    Cosmicbase Active Member

    Messages:
    394
    Hardware:
    +Arduino, +nodeMCU/ESP8266, +WLED, RPi4
    you are welcome ;)
     
    Last edited: 14 December 2019
    • Like Like x 1
  14. Merwenus

    Merwenus New Member

    Messages:
    17
    Hardware:
    RPi3
    When I install this, Hyperion just turns off, what else should I need after installing from ZIP file? Should I Remove first, or make a new config for it? Tried 102 and 103 too both had the same problem, installed 101 from repo and hyperion turns back on again. Log file says nothing.

    edit.:
    Ah I see it is DB now and not config file it, it works now, thanks!

    edit2:
    It seems like even with new config, the red and blue colors are still switched, I will investigate tomorrow.
     
    Last edited: 31 January 2020
  15. Merwenus

    Merwenus New Member

    Messages:
    17
    Hardware:
    RPi3
    Okay, after testing. your 102_RGBFIX fixed the menu, but for me at least when I stop playing a video it shows an effect, or when I disable the IDLE EFFECT, leds turn OFF.

    Couldn't find an option to disable this feature.

    The other thing is while playing a video it randomly changes color and blink in different color once. (reverted back to 101 and this issue is not there.) Baud rate for me is 115200.

    Am I the only one