1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

RPi + OpenELEC Segmentation Fault (Core Dump) after Python Initialization

Discussion in 'Software Support' started by Shoopity, 29 May 2018.

  1. Shoopity

    Shoopity New Member

    Messages:
    2
    Hardware:
    RPi1/Zero
    Forgive me if this has been answered, but I swear I've done my research. I saw the thread where Openelec version 8 broke Hyperion and a temporary fix was to grab some files from version 7, upgrade to 8, then bring the old files back; but that was supposedly fixed. I didn't try that, but that's because that thread said not to anymore. I had this working many moons ago, I think Version 6 when Kodi was on Isengard, but I'm not 100% sure it was on a Pi Zero W (might've been a Pi 2). I've tried a couple times to do version 7, but Jarvis doesn't seem to see the built-in wifi, as is evidenced by the first option on the network page is to set the time server.

    Here's my setup:
    Raspberry Pi Zero W (the most recent version I think)
    2 meters of 30/meter WS2812B
    5v 5a Power Supply
    Fresh install of Openelec 8.0.4
    Fresh install of Hyperion via HyperCon

    Here's my issue:
    If I choose the type as WS281X and try to start (via HyperCon), here's the log:
    Code:
    Hyperion Ambilight Deamon (480)
         Version   : V1.03.4 (brindosch-c750c41/dc6a602-1522918225
         Build Time: Apr  5 2018 01:57:25
    INFO: Selected configuration file: /storage/.config/hyperion.config.json
    HYPERION INFO: ColorTransform 'default' => [0; 59]
    HYPERION INFO: ColorCorrection 'default' => [0; 59]
    HYPERION INFO: ColorAdjustment 'default' => [0; 59]
    LEDDEVICE INFO: configuration:
    {
             "colorOrder" : "grb",
             "leds" : 256,
             "name" : "MyHyperionConfigNew",
             "type" : "ws281x"
    }
    whiteAlgorithm ::
    HYPERION INFO: Not creating any smoothing
    EFFECTENGINE INFO: 27 effects loaded from directory /storage/hyperion/effects
    EFFECTENGINE INFO: Initializing Python interpreter
    Segmentation fault (core dumped)
    If I choose WS281X-SPI, it runs (without changing anything else), getting passed the Python interpreter, but I get unusable results. Under LibreElec, I could use the Android App to change the colors, but it would regularly either flash white, or just show white. The confusing part to me was that the colors the app set would be good if I was moving the mouse around, but if I stayed still, it would flicker white, and if the screen saver came on, it was on white the whole time. Under OpenElec, it's just white, period. I know this is probably a clock thing, and the Pi Zero may be under-powered. I don't know enough of how to lock the clock down (if it's even possible in Open/LibreElec). If it's easy (and possible with a Pi Zero), just point me in that direction.

    Let me know if you really need the config file (I didn't think it was important since the SPI worked, but I also know the SPI doesn't have options the other Type has).
     
  2. pawkon

    pawkon New Member

    Messages:
    6
    Hardware:
    RPi3
    I have the same problem. Did You manage do make it runnable ?
     
  3. Shoopity

    Shoopity New Member

    Messages:
    2
    Hardware:
    RPi1/Zero
    Nope, there's been no reply here, and I haven't had the time to just throw on an OS and see how that behaves. Do you know of any ideas?
     
  4. pawkon

    pawkon New Member

    Messages:
    6
    Hardware:
    RPi3
    Nope, I have a working version on OpenElec 6.0.3 and a small instruction for this but it is not working on higher versions. Funny thing is that everywhere is written that ws2812b type is working only on RPi1 and ws281x is working on RPi1/2/3 and I have RPi3 with OE 6.0.3 working with ws2812b :) Check out here: https://hyperion-project.org/threads/rpi3-openelec-8-0-4-hyperion-ws2812b.3059/ I have no idea what to change. I'm able to run hyperiond with ws2812b without any error but there is no output on leds :/ I couldn't also find anything on the internet. I was playing with overlays even with copying old overlay from 6.0.3 to 8.0.4 without any success.