1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

No Ambilight after AVR Channel switch

Discussion in 'Hyperion General' started by Lyr3x, 14 May 2018.

  1. Lyr3x

    Lyr3x New Member

    Messages:
    3
    Hardware:
    RPi1/Zero, RPi2, RPi3, +Arduino, +PhilipsHue
    Hey there,

    i'm using Hyperion for years now and im quit happy with it. Since a year or so i switched to a 4K@60Hz Setup which works fine, but i have an annoying problem. Before i describe further here is my setup:

    • 209x APA102
    • 8Amps power adapter
    • HDFury Linker
    • Ligawo 3090060 HDMI Splitter 1x2
    • China Converter (integrated scaler for 4K@30Hz, which i used before i had 60Hz compatible hardware)
    Now to my problem:
    I'm turning on my "cinema setup". This includes the TV turning on, AVR turning on and switching to channel "STRM BOX". Also the power adapter, Linker, Splitter getting power now. After a few seconds i have awesome ambilight available.

    When i'm switching now just the AVR Channel to "GAME" which is the Input for my nintendo switch, the ambilight is gone. I need to powercycle the the Linker to get my ambilight back. Its not happening alwys thogh. I hope anybody had this issue and found the cause.
    (Ofcourse i tested different Linker fw's and different settings etc.)
     
  2. itsme2501

    itsme2501 New Member

    Messages:
    28
    Hardware:
    +nodeMCU/ESP8266
    Hello
    What is the brand of your AVR ?
    I had To update my hdfury linker to fix issue with my Denon .
    You can see it in the releases notes of the hdfury firmware
     
  3. Lyr3x

    Lyr3x New Member

    Messages:
    3
    Hardware:
    RPi1/Zero, RPi2, RPi3, +Arduino, +PhilipsHue
    My AVR is a Pioneer TX-NR545. I am actually using the latest version of the linker fw...