1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

SOLVED RPiZero Blackscreen

Discussion in 'Hardware Support' started by smhrambo, 17 March 2017.

  1. smhrambo

    smhrambo New Member

    Messages:
    3
    Hardware:
    RPi1/Zero
    Hi, i'm new to hyperion.
    I got my first parts today and i have begun to tinker.
    My Hardware and Software:

    -RPi Zero with Raspbian Jessie lite
    -USB Videograbber with UTV007 Chip
    -Hyperion installed with HyperCon

    -WLAN USB Stick
    -USB Keyboard

    All connected with external powered USB HUB

    No LEDs connected, i just want to test the system.
    But i have WS2812B leds for this project.

    Super Nintendo as video source

    Installation done and i got a screenshot via hyperion-v4l2.
    I got Screenshot with Super Mario World intro picture, so the video grapper and the hyperion installation seems to be ok.

    But when i start hyperion i lost my ssh connection and the pi shows a noised purple screen on hdmi which turn into green and than black with no reaction on keyboard inputs.

    It is the same if i restart the pi and hyperion is autostared.

    Any idea whats wrong?
     
  2. TPmodding

    TPmodding Administrator Staff Member Administrator

    Messages:
    611
    Hardware:
    RPi1/Zero, RPi2, RPi3, +Arduino
    how much ampere has your PSU for the pi and for the leds? did you connect ground together?
     
  3. smhrambo

    smhrambo New Member

    Messages:
    3
    Hardware:
    RPi1/Zero
    2A for pi and 2A for USB Hub for testing purposes.
    No LEDs connected, but i have a 10A PSU for whole project.
     
  4. smhrambo

    smhrambo New Member

    Messages:
    3
    Hardware:
    RPi1/Zero
    The problem is gone.
    I inserted the sd card into a pi 3 and boot it, it's worked.
    I reinstalled hyperion with hypercon,i created a new config and put it back into my pi zero.
    And now it's working.

    no clue why.